komentar presude vrhovnog suda

Čehok se oko presude oglasio očito dobro raspoložen: "Osam godina su me pljuvali, optuživali i vrijeđali..."

"Nepopravljiva je šteta učinjena gradu jer, umjesto da uklonimo bale, saniramo Brezje i napravimo tri nove tvornice, mi i dalje imamo balirani otpad, imamo tužbu Zajednice ponuditelja na 90 milijuna kuna...", piše Čehok na Fcebooku...
Objavljeno: 28.06.2018. 12:26

Zadnja izmjena: 28.06.2018. 12:53

Foto: Arhiva

Premda jutros nije bilo moguće dobiti komentar iz gradske uprave (navodno će to službeno učiniti sutra), vezano uz upućivanje na reviziju presude o ništetnosti ugovora za zbrinjavanje bala iz 2008. godine, gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok oglasio se na svojem Facebook profilu.

Status koji je objavio prenosimo u cjelosti:

Detaljnije ovdje.

Osam godina su me pljuvali, optuživali i vrijeđali... Presudom Vrhovnog suda poništena je presuda o ništetnosti, Ugovor je važeći, mogao se sklopiti radi sprečavanja štete, što Sud mora utvrditi, i nije bilo vrijednosne granice za izuzeće. Ali, nije bitno što sam sve ja prošao. Nepopravljiva je šteta učinjena gradu jer, umjesto da uklonimo bale, saniramo Brezje i napravimo tri nove tvornice, mi i dalje imamo balirani otpad, imamo tužbu Zajednice ponuditelja na 90 milijuna kuna i izgubili smo 35 milijuna kuna novaca od Fonda. Sada sve moramo ispočetka, ali i to ćemo učiniti u sljedećih nekoliko tjedana, bale moraju krenuti najesen.

Podsjetimo, na sličan način ali sada poništenu presudu prije dvije godine komentirao je bivši gradonačelnik Goran Habuš, uz fotografiju s pročelnicom Brankom Matavulj.

Detaljnije ovdje.

Ovo je velika i značajna pravna pobjeda grada Varaždina koju smo dugo čekali. Sada smo dobili potvrdu da smo bili apsolutno u pravu kada smo odlučili stati na kraj dogovorima ispod stola i namještanju poslova bez natječaja(...) Sada imamo širom otvorena vrata jer ova presuda u nama s pravom budi veliki optimizam da ćemo se riješiti bala u Brezju na zakonit i najjeftiniji način kao što smo riješili i rješavamo sve druge probleme koje smo naslijedili od bivšeg gradonačelnika. To je pobjeda cijele gradske uprave, pročelnice Branke Matavulj, njenog pravnog tima i mene osobno.

Komentari