Oko tisuću izbjeglica ilegalno ušlo u Sloveniju u blizini graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska

Objavljeno: 23.10.2015. 08:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Nikola Kokotec

Izvijestili smo da je u blizini graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska viđeno oko 15 autobusa s izbjeglicama, a kako javljaju slovenski mediji izbjeglice su ilegalno prešle na slovensku stranu.

>>Oko 15 autobusa s izbjeglicama na graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska

Službene informacije o organiziranom prijevozu nije bilo s obzirom na to da se prijevoz izbjeglica organizira na višim instancama i ad hoc.

O tome da je vidio 15 autobusa s izbjeglicama u blizini graničnog prijelaza, dojavio nam je naš čitatelj.

No, prema informacijama iz PU varaždinske do prelaska na tom graničnom prijelazu nije došlo jer je granični prijelaz Dubrava Križovljanska zatvoren.

Mariborska policija je pak izvijestila je kako veći broj ljudi u Sloveniju ušao nedozvoljeno i nenajavljeno nakon što su do granice prevezeni s 25 autobusa. Nešto kasnije, u četvrtak oko 20 sati, Slovenci su zatekli skupinu od oko 1.000 izbjeglica u blizini Zavrča. Među njima je bila žena pred porodom koju je vozilo hitne pomoći odvezlo u bolnicu u Ptuju. Izbjeglice su ilegalno ušle u Sloveniju, a susjedi su istaknuli kako je trudnu ženu Hrvatska poslala na slovensku stranu.

- Nemamo komentara jer s tim nismo upoznati - ističu iz PU varaždinske.

Saznanja o prelasku izbjeglica u blizini Dubrave Križovljanske nije imala ni Općina Cestica.

- Nemamo ni službene ni neslužbene informacije. Čuli smo da je bilo prelaska izbjeglica u blizini graničnog prijelaza Dubrava Križovljanska i to je ipak stvar državne politike - rekao je načelnik Općine Cestica.

Kako doznajemo granični prijelaz Dubrava Križovljanska od 3 sata je otvoren.

Komentari