''eu pogodnosti za javni sektor''

FOTO: Tko je u Lepoglavi bio na Okruglom stolu o EU fondovima i kakvi podaci su izneseni..

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 28.09.2017. 13:02

Zadnja izmjena: 28.09.2017. 19:09

Foto: Viktor Hranić

Danas se u Lepoglavi održao Okrugli stol na kojem su se okupili predstavnici javnog sektora, gradova i općina, a u cilju da ih se što bolje upozna s prijavom na Europske fondove i educira kako pripremiti i provesti projekte. 

Organizator je agencija AZRA, a tim se povodom direktor Krunoslav Lukačić pohvalio kako su u proteklih 60 dana potpisani ugovori u iznosu od gotovo 80 milijuna kuna u našoj županiji i još dodatnih 10 milijuna kuna izvan naše županije, a projekti između ostalog obuhvaćaju dogradnju bolnice u Novom Marofu i Doma zdravlja.

Primjere dobre prakse u izvlačenju europskih novaca okupljenima su prezentirali zamjenici župana Tomislav Paljak i Robert Vugrin. I dok je Paljak pokazao kako je Varaždinska županija dobila novce za pomoćnike za učenike s posebnim potrebama, Vugrin je prezentirao projekt integriranog prijevoza putnika koji se financira iz Europskih fondova,a koji obuhvaća varaždinsku, međimursku i koprivničko križevačku županiju.

- To je novi sustav lokalnog i regionalnog javnog prijevoza koji integrira sva postojeća vozila koja su na raspolaganju. Postoji jedinstveni tarifni sustav, s jednom kartom se dolazi s točke A na točku B, radit će se zajednički terminali i stajališta koja omogućuju lakše presjedanje.- objasnio je Vugrin i napomenuo je kako je okosnica takvog prijevoza željeznica. 

Osim njih, okupljenima su projekte prezentirali Ana Cecelja, koordinatorica za EU projekte iz Studentskog centra Varaždin i direktor TKIC-a Damjan Županić.

 

 

Komentari