novi fakultativni predmeti

OLAKŠAVANJE UČENJA INFORMATIKE I MATEMATIKE Danas održano završno predstavljanje projekta Heureka

Objavljeno: 21.10.2016. 13:15

Zadnja izmjena: 21.10.2016. 13:18

Foto: Željko Porobija

Koristeći se legendarnim Arhimedovim uzvikom "Heureka" ("Našao sam"), Gospodarska škola Varaždin prije godinu dana je pokrenula projekt kojim se razvija kurikulum za tri fakultatitvna predmeta s područja informatike, matematike i geografije. Danas je u popunjenoj dvorani Županijske palače, pred brojnim učenicima i nastavnicima, održana konferencija predstavljanja projekta čija je provedba upravo završena.

S obzirom na zahtjevnost projekta, u njegovoj provedbi su se priključili i Sveučilište u Zagrebu, varaždinski FOI, I. gimnazija Split i Hotelijersko-turistička škola u Zagrebu. Vrijednost projekta bila je preko 1,1 milijun kuna, a u njega je bilo uključeno 49 nastavnika i 216 učenika.

Bitnije od ovih brojki jest dvostruki cilj samoga projekta: da se poveća interes učenika za STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika), te da učenici iz ovog područja postižu bolje uspjehe na maturi i veći upis na studije. Jer je činjenica da oni koji uspješno završe takve studije lakše pronalaze posao.

- Kod nas je ove godine već počela održavati se nastava za ta tri fakultativna predmeta. Na kraju školske godine vidjet ćemo kakvi su rezultati, nadamo se da će biti jako dobri. - izjavila je za naš portal Katica Kalogjera Novak, ravnateljica Gospodarske škole.

 

 

Komentari