stvaranje uvjeta za bolju budućnost

Općina Martijanec darivala bebe i studente

Objavljeno: 31.12.2018. 12:33

Zadnja izmjena: 31.12.2018. 12:39

Općina Martijanec iskoristila je vrijeme blagdana za dodjelu novčanih darova roditeljima beba rođenih u 2018. godini i podjelu božićnica studentima.

Ove je godine u Martijancu rođeno dvadeset dvoje djece, što je troje više nego u godini ranije. Načelnik Općine, Dražen Levak, roditeljima je uručio 1000 kuna novčanog dara i najavio dvostruko veći iznos u godini koja slijedi.

Ove je godine i više studenata - lani ih je bilo 42, a danas ih je 48. Svi su oni od Općine Martijanec dobili 1000 kuna božićnice. 

- Omogućimo li mladim ljudima obiteljski život u sigurnom okruženju, modernom infrastrukturom da mogu bez problema odlaziti na posao i dobrim se cestama vraćati doma, vjerujem da bi rado tako živjeli. Zašto netko iz Martijanca ne bi odlazio na kazališne predstave u Zagreb ako ga to zanima? I onda se dobrim cestama za sat i nešto vratiti doma? To je ono što nam treba – imati uvjete za fleksibilnost. Imaju li mogućnost koristiti najbolje od svega u maloj Hrvatskoj, ljudi nemaju razloga odlaziti ni sa sela niti iz države. Takav život mi želimo ovim bebama i studentima. Da u Martijancu imaju dom i sigurnost, da s voljom rade za zajednicu, ali i da si mogu priuštiti dobar posao i životni standard – rekao je načelnik Levak.

Komentari