Fond za ruralni razvoj isplatio sredstva

Općina Martijanec među TOP 10 po proračunskoj transparentnosti u RH, načelnik Horvat: „Stvari treba ubrzati“

Objavljeno: 22.08.2016. 13:11

Foto: Arhiva

Općina Martijanec jedna je osam jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji kojima je Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj isplatio novac po mjeri 7.1.1. Također, uvrštena je među prvih deset općina po transparentnosti proračuna. 

Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj Općini Martijanec isplatio je 50 tisuća kuna za izradu općinske Strategije razvoja od 2015. do 2020. godine. Time je Općina Martijanec uvrštena među prvih osam jedinica lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji kojima je Fond isplatio novac. 

– Činjenica da je Martijanec među prvih osam dovoljno govori o kvalitetnoj natječajnoj dokumentaciji. – rekao je načelnik Martijanca Marijan Horvat. 

Općina Martijanec zauzela je i visoko mjesto na ljestvici Instituta za javne financije o proračunskoj transparentnosti županija, općina i gradova od studenoga 2015. do ožujka ove godine. Od ukupno 428 općina, samo njih osam nalazi se ispred Općine Martijanec. 

– Trudimo se da mještanima naše male Općine osiguramo barem približan standard onima u velikim. Polako pristižu i rezultati, iako ne onom brzinom kojom bi trebalo da naši mještani uživaju standard koji su zavrijedili već samom činjenicom što su bez obzira na sve teškoće ostali živjeti u ovom ruralnom području. – naznačio je Horvat.

Kako bi stanovništvo i dalje ostalo u Općini, vjeruje Horvat, „treba ubrzati“: – Trebali bi prvenstveno izgraditi dječji vrtić i podravsku brzu cestu te dograditi i rekonstruirati osnovnu školu, a za to je potreban i maksimalan angažman države. Jer bez tih, osnovnih preduvjeta za kvalitetan život teško je zadržavati ljude. 

Komentari