općina osigurala 250.000 kuna

Općina Sračinec podijelila "božićnice" studentima i stipendije najboljima

Objavljeno: 24.12.2018. 12:42

Zadnja izmjena: 24.12.2018. 13:06

Druženje sa studentima, koje vodstvo Općine Sračinec organizira u predblagdansko vrijeme, bilo je prilika za potpisivanje stipendija te podjelu simbolične "božićnice" od 200 kuna. Na susretu su u ime Općine Sračinec bili načelnik Božidar Novoselec, njegov zamjenik Krunoslav Lukačić te predsjednik Općinskog vijeća Domagoj Bačani.

- Uvijek me veseli kad se susrećem s našim studentima, drago mi je da i ove godine najboljima isplaćujemo stipendije, a svima ovaj simbolični dar. Pravila za dobivanje općinske stipendije ponešto su izmijenjena, imamo sustav bodovanja, ali i dalje smo zadržali osnovnu ideju - stipendijama nagrađujemo izvrsnost - rekao je načelnik Novoselec.

Ocjene su, kao što je dodao, glavni kriterij za ostvarivanje prava na stipendiju, a Općina je uvela i mogućnost da se stipendija poveća zbog izvrsnog uspjeha, aktivnosti na studiju i u lokalnoj zajednici te prema socijalnom kriteriju. Vjerujem da ćemo našim stipendistima olakšati materijalnu situaciju i pokriti barem dio troškova studija. 

Općina osigurala 250.000 kuna

Općina će u školskoj i akademskoj godini 2018./19. stipendirati šest učenica i učenika završnih razreda srednjih škola s 200 kuna mjesečno, osam studentica i studenata koji studiraju u Varaždinu i susjednim županijama s 400 kuna mjesečno te 20 studentica i studenata koji studiraju u udaljenijim mjestima s po 500 kuna mjesečno. Prema prije spomenutim dodatnim  kriterijima odobrena su i povećanja stipendije od 100 i 200 kuna mjesečno. Općina Sračinec će za ove potrebe iz proračuna izdvojiti 250.000 kuna.Na susretu sa studentima bilo je riječi i o skorom ponovnom pokretanju Vijeća mladih Općine Sračinec, a svoje ideje o tome, ali i međunarodnoj tribini za mlade koja će se održati u ožujku, iznijela je Mateja Križnjak.

Komentari