Na posljednjoj sjednici

Općina Trnovec Bartolovečki dobila proračun "težak" 24,6 milijuna kuna

Objavljeno: 28.12.2018. 11:16

Zadnja izmjena: 28.12.2018. 11:19

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki donesen je proračun za 2019. godinu koji iznosi gotovo 24,6 milijuna kuna. Planiran je prihod od 9,6 milijuna kuna što je povećanje za 600 tisuća kuna u odnosu na ovu godinu.

Predstavljajući proračun načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, naglasio je da se i za iduću godinu planiraju veliki projekti koji će se realizirati zahvaljujući suradnji sa središnjom vlasti te sredstvima iz fondova Europske unije.

– Iz državnog proračuna i europskih sredstava očekuje se 8,7 milijuna kuna za energetsku obnovu zgrade dječjeg vrtića u Trnovcu, uređenje Ulice braće Radić i Branimirove ulice te perivoja Široke ledine u Trnovcu, građenje društvenog doma u Trnovcu, energetsku obnovu bivšeg Matičnog ureda u Bartolovcu te građenje nerazvrstane ceste Široke ledine u Trnovcu – kazao je Šamec.

U 2019. godini za javne potrebe u djelatnosti brige za djecu predškolske dobi rezervirano je oko 2 milijuna kuna, za odgoj i osnovno obrazovanje 725 tisuća kuna, za srednjoškolsko i visoko obrazovanje 289 tisuća kuna, za zdravstvo i socijalnu skrb 565 tisuća kuna. Za kulturu je predviđeno 420 tisuća kuna, zatim za sport 480 tisuća kuna, vatrogastvo i civilnu zaštitu 513 tisuća kuna, za preventivne mjere u svrhu zaštite zdravlja ljudi i životinja te mjere zaštite okoliša 155 tisuća kuna, za održavanje komunalne infrastrukture 5,5 milijuna kuna te za građenje i opremanje komunalne infrastrukture 9,5 milijuna.

Osim proračuna za iduću godinu prihvaćene su i izmjene i dopune ovogodišnjeg proračuna. U konačnici proračun za ovu godinu iznosi 13,8 milijuna što predstavlja značajno povećanje u odnosu na godinu ranije.

Vijećnici su dali suglasnost za provedbu ulaganja u naselju Trnovec – krajobrazno uređenje perivoja Široke ledine – unutar Mjere 2. Unapređivanje kvalitete života ruralnog područja.

– Cilj projekta je revitalizacija, uljepšanje i unapređenje samog centra naselja Trnovec u blizini škole, trgovine i crkve, koji je sada prazan i neuređen, a koji bi uređenjem perivoja postao centralno mjesto za druženje, šetnju i razonodu mještana – pojasnio je načelnik Šamec.

Na sjednici je odobren i zahtjev Vatrogasne zajednice općine Trnovec Bartolovečki za pomoć u nabavci navalnog vatrogasnog vozila, vrijednosti nešto više od 1,5 milijuna kuna. Vijećnici su prihvatili program rada Savjeta mladih Općine Trnovec Bartolovečki za 2019. godinu, čije će aktivnosti biti financirane s 35.000 kuna.

Komentari