proračun se dobro puni

Općina Trnovec Bartolovečki dobila 250.000 kuna za energetsku obnovu vrtića u Trnovcu

Objavljeno: 20.07.2018. 09:35

Zadnja izmjena: 20.07.2018. 10:26

Ovog četvrtka održana je sjednica Općinskog vijeća Trnovec Bartolovečki, a na redu se našao polugodišnji izvještaj proračuna. To je bila prilika da načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, izrazi zadovoljstvo punjenjem proračuna.

- Zahvaljujem Vladi koja je odnijela novi Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave i povećala njihove porezne prihode, što se i osjeća u proračunu. Prošle godine smo za prvih šest mjeseci imali izvorne prihode od 5 milijuna kuna, a sada su veći od 7 milijuna. Vlada je zaista donijela dobru odluku - naglasio je načelnik Šamec.

Također, načelnik Šamec je podsjetio da je Općina dobila ukupno 250.000 kuna iz minstarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za energetsku obnovu vrtića u Trnovcu. Općinsko vijeće potvrdilo je i ulaganje, odnosno prijavu projekta izgradnje Društvenog doma u Trnovcu, koji će koristiti i DVD Trnovec, na podmjeru 7.4 „Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.“ Ukupna vrijednost projekta je 9 milijuna kuna.

Komentari