sukob oko održavanja groblja

Načelnik Vidovca Bruno Hranić optužuje Habuša za 'maćehinski odnos grada Varaždina prema Gojancu'

Objavljeno: 15.10.2016. 14:41

Zadnja izmjena: 15.10.2016. 16:42

Načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić danas je izrazio zabrinutost što grad Varaždin ne želi sudjelovati u sufinanciranju projekta proširenja groblja u Vidovcu, koji je od interesa i za mještane Gojanca, naselja koje administrativno pripada Varaždinu.

Ove je godine općina Vidovec otkupila zemljište potrebno za proširenje općinskog groblja te izgradnju parkirališta, za što je iz proračuna izdvojeno oko milijun kuna. S obzirom da 9% grobnih mjesta pripada mještanima naselja Gojanec, očekivalo se da će Varaždin sufinancirati projekt, ali se na to, prema Hranićevim riječima, gradonačelnik Goran Habuš opetovano oglušio. Stoga se općina Vidovec odlučila na dodatni i nepopularni korak - pokretanje postupka za povećanje naknade mještanima Gojanca.

- Višegodišnje ignoriranje gradskih čelnika za sufinanciranjem uređenja groblja i župne crkve kojima pripadaju mještani Gojanca, prevršilo je svaku mjeru. - stoji u oštro intoniranom Hranićevom priopćenju, u kojemu se, između ostalog, pita i o pravom razlogu "aneksije" Gojanca gradu Varaždinu davnih devedesetih godina.

Komentari