HNS i HSS u suradnji

Općine Breznica i Breznički Hum zajedničkom akcijom osiguravaju besplatne bilježnice za svoje osnovce

Objavljeno: 01.09.2016. 14:11

Zadnja izmjena: 01.09.2016. 16:25

Unatoč različitim političkim opcijama na vlasti, HNS-ov načelnik općine Breznički Hum, Zoran Hegedič, i HSS-ov načelnik Breznice, Stjepan Krobot, pokrenuli su akciju kako bi s prvim danom nastave u novoj obrazovnoj godini svi njihovi osnovci dobili besplatne bilježnice.

- Još jedna lijepa inicijativa koja će zasigurno razveseliti roditelje 300-tinjak osnovaca s područja Huma i Breznice, predstavlja samo jedan u nizu projekata u zajedničkom interesu ovih dviju najjužnijih općina Varaždinske županije, bez obzira na općinske granice i političke razlike - ističe načelnik Brezničkog Huma, Zoran Hegedić.

Riječ je o 500-tinjak kuna po učeniku, što ukupno iznosi oko 150 tisuća kuna iz proračuna obiju općina.

Načelnici napominju kako će i nadalje raditi na novim projektima u interesu zajednice i s ciljem daljnjeg poboljšanja uvjeta u obrazovanju, uz želju da što više mladih ostane na ovom području.

- Naše se općine uključuju jer tako žele pomoći roditeljima da lakše savladaju ionako previsoke financijske obveze vezane uz školovanje svoje djece. - napominju obojica načelnika.

- Indikativno je to da je ove godine u prvi razred osnovne škole u Brezničkom Humu upisano čak 26-tero mališana što je značajan broj u odnosu na ranije godine kada ih je bilo svega 18 ili manje - ističe Hegedić i dodaje kako će osobno u ponedjeljak đacima prvacima podijeliti slatkiše i tako im zaželjeti uspješan početak nove školske godine.

Komentari