„Zaželi – program zapošljavanja žena“

Općini Cestica iz EU fonda dodijeljeno više od 1,4 milijuna kuna za zapošljavanje žena

Objavljeno: 14.12.2018. 18:00

Zadnja izmjena: 14.12.2018. 18:07

Na natječaj u projektu „Zaželi – program zapošljavanja žena“ za bespovratna sredstva iz fonda Europske unije kandidirala se i Općina Cestica, a dobivenim sredstvima kroz dvije godine zaposlit će se šest žena.

Prema riječima načelnika Mirka Korotaja sredstva se raspoređuju preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava Republike Hrvatske, a svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u petak, 14. prosinca u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu. Uz ministra Marka Pavića i načelnika Mirka Korotaja potpisivanju ugovora bili je prisutno i devet ostalih korisnika koji su prošli na raspisanom natječaju.

Iz projekta „Zaželi – program zapošljavanja žena“ općina Cestica dobila je 1.465.597 kuna, a kroz realizaciju koja traje 24 mjeseca biti će zaposleno šest žena starijih od 50 godina, koje su prijavljene na Zavodu za zapošljavanje. Kroz dvije godine žene će voditi brigu o 24 korisnika potrebnih pomoći druge osobe, a korisnici će biti odabrani uz pomoć Centra za socijalni rad koji je partner u projektu. 

 

 

Komentari