danas potpisan ugovor..

Općini Trnovec Bartolovečki 405 tisuća kuna za uređenje Radničke ulice

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2018. 17:34

Zadnja izmjena: 20.06.2018. 18:56

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja Općini Trnovec Bartolovečki dodijelilo je 405 tisuća kuna za uređenje Radničke ulice, točnije preostale dionice u duljini od 600 metara. Ugovor o dodjeli sredstava potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar predao je načelniku Zvonku Šamecu.

Inače, općina će uložiti i dio vlastitih sredstava kako bi se do kraja uredila spomenuta ulica, a prema riječima načelnika Zvonka Šameca sredstva će se utrošiti za uređenje rubnika, sustava odvodnje oborinskih voda te navlačenje novog sloja asfalta.

– Radnička ulica jedna je od frekventnijih ulica u Trnovcu. Prije nekoliko godina uređen je dio ulice, a izgrađen je i rotor koji je smirio promet i povećao sigurnost u tom dijelu naselja. Sada je na red došlo preostalih 600 metara ulice. Na taj način u potpunosti će se urediti Radnička ulica – izjavio je Šamec nakon dobivanja odluke o sufinanciranju uređenja ulice.

Prilikom podjele odluka potpredsjednik Vlade je naglasio da, iako su to sredstva s nacionalne razine, ona pripadaju gradovima i općinama. Rekao je da su sredstva dodjeljivali prema potrebama i onima koji u zadnjih desetak godina nisu dobili gotovo nikakva sredstva. Istaknuo je da je upravo sjever Hrvatske bio zakinut i da se sada to ispravlja. Štromar drži da je ova Vlada napravila najviše upravo na decentralizaciji. Kazao je kako je ovoga puta od svih sredina najviše dobila Varaždinska županija te zaključio da gradonačelnici i načelnici iz Varaždinske županije rade najbolje projekte.

 

 

Komentari