Dogradnja vrtića

Općini Vinica osigurana financijska potpora za dogradnju dječjeg vrtića u vrijednosti milijun kuna

Objavljeno: 19.07.2018. 08:41

Zadnja izmjena: 19.07.2018. 09:32

Općina Vinica naručila je i izradila projektnu dokumentaciju za dogradnju dječjeg vrtića te je projekt dogradnje vrtića prijavila na javni poziv Ministarstva. Ministarstvo je za projekt dogradnje vrtića osiguralo 1.021.845,00 kn.

Kako je postojeći prostor dječjeg vrtića nedovoljnih kapaciteta za zbrinjavanje svih viničkih mališana s liste čekanja, Općina Vinica je naručila i izradila projektnu dokumentaciju za dogradnju dječjeg vrtića, što im je Ministarstvo za projekt dogradnje vrtića osiguralo 1.021.845,00 kuna.  Tim je povodom u Ministarstvu jučer održana prigodna svečanost na kojoj je načelnik Općine Marijan Kostanjevac potpisao ugovor s ministricom Nadom Murganić o osiguranju financijskih sredstava za dogradnju vrtića.

- Iako je procjenjena vrijednost ulaganja znatno veća, zahvalan sam resornom Ministarstvu što je prepoznalo značaj ovog projekta te osiguralo financijsku potporu. Dogradnju dječjeg vrtića smatram jednom od važnijih demografskih mjera i ulaganjem u budućnost. Ukoliko želimo zadržati ljude u ruralnim sredinama, ljudima moramo omogućiti sve uvjete koje imaju urbane sredine, od kojih je jedan briga o djeci kad su roditelji na poslu - izjavio je načelnik Kostanjevac.

Komentari