održana presica

Optužbe bivših partnera: Ister Buniću isplatio 270.000 kuna da bi sebi očistio put

Objavljeno: 25.07.2022. 18:57

Zadnja izmjena: 25.07.2022. 19:10

Foto: Arhiva

„Kako bi postao direktor Varkoma, Bruno Ister je s pozicije predsjednika Nadzornog odbora u Varkomu s Željkom Bunićem potpisao Sporazum o prestanku menadžerskog ugovora, koji je Željku Buniću donio otpremninu od 270.000 kuna, a Bruni Isteru željenu poziciju“, poruka je platforme Budimo grad, koja se danas oglasila priopćenjem i održala presicu.

Spomenutoj platformi, podsjetimo, upravo je imenovanje Brune Istera bio razlog da napuste vladajuću koaliciju, a svoje razloge u kontekstu novih okolnosti ponovili su i danas, uz nove optužbe na Isterov račun.

- Dakle, g. Ister se nalazi na poziciji predsjednika Nadzornog odbora u Varkomu. S te pozicije, znajući da mu je namijenjena direktorska pozicija, da bi si „očistio put“ miče Željka Bunića na način da s njim sklapa Sporazumom o prestanku menadžerskog ugovora – kažu.

Imenovanje Brune Istera bio je razlog Budimo grad da napuste vladajuću koaliciju, a svoje razloge u kontekstu novih okolnosti ponovili su i danas

Potom nastavljaju:

- Dva su problema u tom Sporazumu. Prvo, za sklapanje istog ne postoji odluka Nadzornog odbora, iako je ona bila nužna. Na samoj sjednici tog odbora, g. Ister uvjerava njegove članove da oni nemaju o čemu odlučivati po tom pitanju, već da samo mogu „primiti na znanje“ informaciju o sklapanju sporazuma – tvrde.

Pa nadalje kažu:

- Druga stvar. Osim što g. Ister nije bio ovlašten bez odluke NO sklopiti sporazum, on čini daljnju nezakonitu radnju na način da se tim Sporazumom g. Buniću u ime Varkoma obvezuje isplatiti otpremninu. Varkom istu i isplaćuje i to skoro 270.000 HRK.

Svoje priopćenje naposlijetku zaključuju:

- U Ugovoru koji je sklopljen s g. Isterom, protivno Zakonu o vodnim uslugama, ugovorena je i otpremnina za slučaj koji nije nužno poslovno ili osobno uvjetovani otkaz - zaključuju.

Komentari