bitne zajedničke teme

OSNIVA SE ZAJEDNIČKA VATROGASNA POSTROJBA? Održan 'sastanak na vrhu' bivše općine Ludbreg

Objavljeno: 09.08.2017. 10:27

Zadnja izmjena: 09.08.2017. 10:29

Foto: Arhiva

U uredu gradonačelnika Ludbrega Dubravka Bilića održana je 'sastanaka na vrhu' bivše općine Ludbreg, kako bismo mogli nazvati koordinaciju gradonačelnika i načelnika s područja nekoć zajedničke lokalne jedinice.

Razgovaralo se o unapređenju rada zajedničke službe poljoprivrednog i komunalnog redarstva koja se zajednički provodi već dvije godine. Sudjelovali su načelnici Malog Bukovca Darko Marković, Velikog Bukovca Franjo Vrbanić, Svetog Đurđa Josip Jany, te zamjenica načelnika Martijanca Lidija Harmicar

'Brže bi reagirali'

Dotaknula se u razgovorima i tema vatrogastva i civilne zaštite, te je istaknuto je kako bi se zajednički trebalo krenuti prema osnivanju javne vatrogasne postrojbe koja bi pokrivala cijelu bivšu općinu Ludbreg i koja bi mogla brže reagirati na potencijalne katastrofe nego javna postrojba iz Varaždina. 

- Ova je tema tim važnija jer se u nekim prijedlozima budućeg ustroja javnog vatrogastva Ludbreška podravina uopće ne spominje nego se planira ustrojiti samo postrojbe u Ivancu i Novom Marofu. S obzirom i na broj stanovnika, ali još više na broj gospodarskih subjekata zaključeno je da se Ludbreg u tome pogledu ne smije izostaviti i treba učiniti sve i kod Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva unutarnjih poslova i drugih nadležnih tijela  da se ova inicijativa sprovede. - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Komentari