Osnovan Obiteljski centar za područje Međimurske županije

Objavljeno: 03.08.2011. 13:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: familyenhancementcenter.org

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti krajem prošlog mjeseca donijelo je Rješenje o osnivanju Obiteljskog centra za područje Međimurske županije.

Kako stoji u dokumentu, sjedište Centra je u Ulici Bana Josipa Jelačića 22, u zgradi u kojoj je smještena REDEA. Privremenom ravnateljicom imenovana je Andrea Krznar, diplomirana socijalna radnica iz Domašinca. Obiteljski centar s radom počinje nakon upisa u sudski registar i upisnik ustanova socijalne skrbi za obiteljske centre.

Podsjećamo, Međimurska županija ovu ustanovu dobiva među posljednjima u Hrvatskoj. Smještaj u bivšoj vojarni je privremen, odnosno Obiteljski centar tamo će raditi sve dok se ne uredi prostor u Zrinsko-frankopanskoj ulici u upravnoj zgradi bivšeg Metalca.

Obiteljski centar  obavlja savjetodavne, preventivne i druge stručne poslove vezane uz brak, roditeljstvo, obiteljske i partnerske odnose. On ima javne ovlasti posredovanja prije sporazumnog pokretanja razvoda braka i izvršavanja posebnih obveza maloljetnika u pretpripremnom postupku po odredbama posebnog zakona.

Sredstva za osnivanje i početak rada Obiteljskog centra osigurana su u Državnom proračunu za 2011. godinu.


Komentari