Osnovana Bednjanska udruga za nove tehnologije

Objavljeno: 25.01.2011. 15:10

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: bednja.hr

U prostorijama Općine Bednja održana je Osnivačka skupština Bednjanske udruge za nove tehnologije (skraćeno, BUNT). Nova udruga okuplja mlade članove, uglavnom studente, koji na području Bednje žele primijeniti nova tehnološka dostignuća, koja će se koristiti kao javno dobro.

Već su na vlastitu inicijativu razvili bežičnu mrežu za pristup internetu, koja trenutačno radi samo na području naselja Bednje, ali će se ubuduće širiti na prostor cijele općine. Pristup mreži bit će besplatan za sve članove udruge.

Za predsjednika BUNT-a izabran je Nikola Hranj, tajnica je Silvija Koračević, a članovi Upravnog odbora su Željko Hranj, Zoran Hranj, Kristina Galinec, Ivan Koračević i Damir Hranj. Nazočne je, u ime općinskih službi, pozdravio zamjenik načelnika Alen Sajko te naglasio da je Općina Bednja zainteresirana za što bolju komunikaciju s mladima.
- Upravo kroz udruge mladi mogu izraziti svoje ideje i želje, a Općina će ih, u skladu s financijskim mogućnostima, pokušati zajedno s njima i realizirati. Pri tome se ne smiju zanemariti ni fondovi Europske unije, koji su na raspolaganju upravo za razvoj civilnog društva – poručio je Sajko.
Novi predsjednik udruge zahvalio je na izboru i najavio realizaciju novih ideja koje će Udruga Bunt razvijati u budućnosti, a vezane su uglavnom za obnovljive izvore energije.

Komentari