Od 4. rujna ove godine pa sve do 3. rujna 2019. godine provodi se ERASMUS + projekt naziva "Nema mjesta mržnji" ("No Place for Hate"), u kojemu sudjeluje i Osnovna škola Petrijanec.

U ovom EU projektu sudjeluju uz naše Petrijančane sudjeluju i škole iz Rumunjske, Turske, Portugala, Poljske i Velike Britanije. Ukupna vrijednost projekta je 147.370 €, od čega je za OŠ Petrijanec namijenjeno 26.445 €.  Ciljevi projekta su sprječavanje diskriminacije, rasizma, mržnje, netolerancije i predrasuda, promicanje komunikacije među učenicima različitih nacionalnosti, kultura i religija, unaprjeđenje znanja o europskoj kulturnoj baštini i partnerskim zemljama.

Učenici će sudjelovati u aktivnostima putem kojih će kroz komunikaciju s europskim vršnjacima steći veće samopouzdanje, razvijati tehnike timskog rada, dijeliti ideje i stjecati vještine uporabe ICT aplikacija. Tijekom projekta održat će se više sastanaka partnera i događaja na kojima će se projekt prezentirati javnosti.  Projektom je obuhvaćeno nekoliko mobilnosti u kojima će sudjelovati ravnateljica škole Valerija Paljak, koordinatorica projekta Jasminka Belščak, 7 učitelja te 12 učenika OŠ Petrijanec. Škola će tijekom proljeća 2018. godine organizirati sedmodnevni tečaj web 2.0 i drugih ICT alata koji će pohađati 16 učitelja iz partnerskih škola.

Komentari

24.09.2017. 16:18h Zadnja izmjena: 24.09.2017. 18:25