Osnovnoškolci iz Toplica prihvatili se pisanja i izrade svoje prve knjige

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 21.11.2015. 14:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:08

Foto: OŠ VT

U Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica održana je likovno-literarna radionica "Moja prva knjiga". Radionicu su održale predstavnice Udruge Kalibra koja za glavni cilj ima promicanje kulture čitanja...

"Moja prva knjiga" je državni natječaj za učenike osnovnih škola, pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Natječaj se sastoji u pisanju i ilustriranju vlastite priče, a glavna je nagrada tiskanje knjige. Taj projekt se provodi kontinuirano od 2004. godine te su u njemu sudjelovale stotine djece, a u izboru najbolje knjige sudjeluju poznati hrvatski književnici poput Sanje Pilić te Silvije Šesto.

Predavačice Maja Kurs i Iva Bartolčić oduševile su učenike prije svega svojom vedrinom i jednostavnošću, ali i poticanjem, motiviranjem djece da krenu u veliku pustolovinu stvaranja svoje prve knjige.

Uz demonstraciju knjiga koje su "pobjeđivale" na prošlim natječajima, Maja Kurs je napomenula da se iz godine u godinu na natječaj prijavljuje sve više djece iz svih dijelova Hrvatske (prošle godine njih čak osamsto).

U izradu svoje prve knjige pozvani su svi učenici OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića.

Komentari