alarmantna situacija

Foto - Započeo sastanak: Traži se hitno rješenje da smeće ne bude po ulicama

Objavljeno: 05.07.2021. 10:44

Zadnja izmjena: 05.07.2021. 15:29

Foto: Dino Možek

Upravo u ovim trenucima započeo je sastanak direktora Čistoće, Davora Skroze, zajedno s čelnicima gradova i općina u kojima Čistoća ima koncesiju za odvoz otpada.

  • Situacija je alarmantna: Jutros smo izvijestili kako je situacija alarmantna, jer se u svakom trenutku očekuje službena zabrana prikupljanja otpada, i to iz razloga što Čistoća nema uređeno pitanje deponija na koje će se otpad dalje odvoziti.
  • "Krivi bivši": Dok gradonačelnik Neven Bosilj za sve krivi direktora Čistoće i bivšu gradsku vlasti, direktor prstom upire prema državi koja, kako kaže, nije odredila deponij na koji će „Varaždinci“ odvoziti otpad.
  • "Skrivene namjere": Platforma 'Budimo grad' u cijeloj stvari vidi „skrivenu namjeru“ bivše gradske vlasti da smeće završi u MBO-u Cios Grupe Petra Pripuza, dok bivša vlast, stomu naprotiv, u svemu vidi – „nesposobnost nove gradske vlasti“.
  • "Krivi novi": Kako tvrde, gradonačelnik Bosilj bio je dužan pronaći rješenje kao što ga je pronašao bivši gradonačelnik Ivan Čehok u studenom prošle godine „u prijateljskim gradovima“. Na to gradonačelnike, naglašavaju, obvezuje zakon.
  • Država: Svi se slažu u jednoj stvari: na državnoj razini zaista postoje ozbiljne poteškoće oko pitanja sustava gospodarenja otpadom.
  • Hitno, hitno, hitno... Kako god bilo, rješenje je potrebno pronaći hitno. Ukoliko ga se ne pronađe, manje JLS izlaz vide u pronalasku novog koncesionara, a postavlja se pitanje što će učiniti Grad Varaždin u čijem je Čistoća vlasništvu.

O detaljima sa sastanka izvijestit ćemo vas naknadno…

Komentari