imamo e-mail direktora čistoće

Ili hitno rješenje ili smeće ispred zgrada i kuća. Danas hitan sastanak!

Privremeno rješenje otprije desetak dana, prema kojemu se 300 tona otpada bilo dopušteno deponirati u Piškornici, očito je već stvar prošlosti. Otpad se rapidno gomila i navodno je već upitno novih 400 tona...
Objavljeno: 05.07.2021. 08:55

Zadnja izmjena: 05.07.2021. 09:07

Kako nam je iz više izvora potvrđeno, a u posjedu smo i službene korespondencije, direktor varaždinske Čistoće za danas je sazvao hitan sastanak 15 gradonačelnika i načelnika na temu očekivane zabrane odvoza otpada u Poljanu Biškupečku – nakon koje će, u skladu sa zakonom, za Čistoću uslijediti zabrana prikupljanja otpada na području 15 jedinica lokalne samouprave, od kojih je najveća Grad Varaždin.  Iza zabrane prikupljanja otpada slijedi i novčana kazna, međutim najveća kazna, ukoliko do toga dođe, bit će prizori smeća koje se gomilati ispred zgrada i kuća ukoliko će izostajati odvoz.

O tome koliko situacija alarmantna ponajbolje govore riječi kojima se direktor Čistoće, Davor Skroza, obratio gradonačelniku Varaždina i čelnicima drugih JLS u e-mailu kojim ih poziva na sastanak: Obzirom na nemogućnost daljnjeg odlaganja miješanog komunalnog otpada s Vašeg područja, o čemu ste obavješteni putem dostavljena Vam dva Zapisnika o inspekcijskom nadzoru na lokaciji pretovarne stanice Poljana Biškupečka, molimo da se NEIZOSTAVNO odazovete sastanku.

Sastanak na koji direktor Čistoće poziva održat će se danas, u prostorijama Etno kuće u Domitrovcu, odnosno na području Općine Vidovec, koja je jedna od 15 JLS-ova čiji otpad Čistoća prikuplja. Osim spomenute općine i već spomenutog Grada Varaždina, Čistoća još prikuplja otpad na području Grada Varaždinskih Toplica, te sljedećih trinaest općina: Beretinca, Cestice, Gornjeg Kneginca, Jalžabeta, Malog Bukovca, Petrijanca, Sračinca, Svetog Đurđa, Svetog Ilije, Trnovca Bartolovečkog, Vidovca, Vinice i Velikog Bukovca.

Raskidi suradnje

Kako neslužbeno doznajemo, u potrazi za hitnim rješenjem pojedine jedinice lokalne samouprave mogle bi raskinuti ugovor s Čistoćom i raspisati natječaj za novog koncesionara. O tome što će poduzeti Grad Varadžin vjerojatno će se više znati nakon današnjeg sastanka...

Otpad se gomila

Privremeno rješenje otprije desetak dana, prema kojemu se 300 tona otpada bilo dopušteno deponirati u Piškornici, očito je već stvar prošlosti. Otpad se rapidno gomila i navodno je već upitno novih 400 tona.

Komentari