UBLAŽENA ODLUKA

Otvara se Gradska tržnica - evo koje trgovine će raditi

Objavljeno: 27.03.2020. 14:15

Zadnja izmjena: 27.03.2020. 14:15

Od sutra, u subotu 28. ožujka u 8 sati otvara se djelomično Gradska tržnica Varaždin za prodaju poljoprivrednih proizvoda i prehrambenih artikala.

Kako je obavijestilia Gradska uprava, prodaja će biti organizirana u skladu s preporukama nacionalnog stožera Civilne zaštite te uz stroge mjere zaštite od zaraze koje će provoditi djelatnici Gradske tržnice i Civilne zaštite Grada Varaždina.

U vremenu od 8 do 13 sati  raditi će sve trgovine prehrambenim proizvodima, kao i mliječna hiža, a za prodaju će biti otvoren i prostor s klupama ali isključivo na gornjem, natkrivenom i zatvorenom dijelu tržnice.  Klupe na donjem dijelu tržnice  neće  se koristiti.  Dozvoljena  je prodaja isključivo hrane i presadnica povrća. Prodaja cvijeća nije dozvoljena.

Po 20-ak osoba

Na prostor unutarnje zatvorene tržnice će biti propuštano po dvadesetak ljudi istovremeno, a u prostor mliječne hiže desetak kupaca bez dužeg zadržavanja.

Zaštitne maske i razmak

Mole se građani da prilikom kupnje na tržnici koriste zaštitne maske, te da drže razmak od drugih posjetitelja i prodavača od minimalno 2 metra.

Pod strogim nadzorom

Poštivanje mjera zaštite od zaraze bit će strogo nadzirano, a o tome će se izvještavati nadležne službe radi daljnjeg reguliranja rada tržnice.

Komentari