Otvoren novi praktikum u Strojarskoj i prometnoj školi

Objavljeno: 28.11.2011. 16:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varaždinska županija

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar profesorima i učenicima Strojarske i prometne škole Varaždin na upotrebu je predao novi praktikum za promet i logistiku u kojeg je Varaždinska županija uložila dvjesto, a sama škola sedamdeset tisuća kuna.

Praktikum za učenike prometne struke znači odlično povezivanje teorije i prakse jer će na 28 radnih mjesta moći rješavati praktične probleme prijevozničkih i špediterskih poduzeća, simulirati korištenje tahografa i navigacije, vježbati, interaktivno učiti prometna pravila i propise, učiti i usavršavati tehničko crtanje u prometnoj struci, ali i rješavati testove on-line.

>> Strojarska i prometna škola dobiva novi praktikum

Prema riječima ravnatelja škole Milana Žunara, ovaj je praktikum veliki iskorak za školu jer će se u njemu pripremati za tržište rada prema EU standardima.

Prema nekim procjenama, u idućih će pet godina europsko tržište rada trebati više od milijun i pol vozača, a učenici Strojarske i prometne škole zahvaljujući će novom praktikumu biti potpuno konkurentni.

Praktikum su osmislili profesori prometne grupe predmeta, predvođeni Vericom Koprivom Kozjak. U školi su najavili kako će iduće godine upisivati učenike u još tri nova zanimanja: instalater kućnih instalacija, automehatroničar i tehničar željezničkog prometa.

Inače, praktikum za promet i logistiku nije jedino ulaganje Varaždinske županije u ovu školu. Župan Štromar podsjetio je da je Strojarska i prometna škola među prvima u Varaždinskoj županiji dobila novodograđeni dio koji je prema modelu javno-privatnog partnerstva stajao 300 milijuna kuna, a u sanaciju krovišta na starom dijelu škole nedavno je uloženo 600 tisuća kuna iz županijskog proračuna.

Dodao je i kako će upravo ovakva ulaganja omogućiti učenicima lakša stjecanja novih znanja čime će se povećati njihova konkurentnost pri ulasku na tržište rada.

Komentari