Otvoreno pismo gradonačelnika uoči Špancirfesta: Iskažimo naše poznato gostoprimistvo!

Objavljeno: 13.08.2015. 08:44

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Varaždina upućuje građanima otvoreno pismo u želji da se grad što bolje pripremi i dočeka goste na ovogodišnjem Špancirfestu. Posebno se to odnosi na stanare u povijesnoj jezgri Varaždina gdje će se odvijati najveći broj sadržaja festivala. 

Drage Varaždinke i Varaždinci,

želja mi je da se kao domaćini najbolje pripremimo za dolazak velikog broja gostiju u našem gradu koji dolaze na festival dobrih emocija Špancirfest 2015. Festival će ove godine biti održan od 21. do 30. kolovoza, a odvijat će se pod sloganom „Pokreni svoju kreativnost“. To je i naša poruka kojom želimo potaknuti sve građane, a ponajviše mlade, talentirane umjetnike-poduzetnike iz područja kreativnih i kulturnih industrija, da još aktivnije razmišljaju i djeluju.

Za Špancirfest je pripremljen bogat program i mnoštvo kvalitetnih sadržaja. Pripremaju se kreativne radionice, a bit će otvoren Park kreative, Uska ulica prihvatit će umjetnike, a najavljuje se raznovrsni ulični program te glazbeni program na tri pozornice. Dolaze nam i atraktivni izlagači. Zahvaljujući svemu tome, Varaždin će se i ove godine još jednom dokazati kao najvažnije kontinentalno kulturno-turističko središte.

Upravo zbog toga pozivam sve građane, a posebice stanare povijesne gradske jezgre, da i ove godine kao i svih ranijih godina budu, ljubazni i strpljivi te svima iskažu naše poznato varaždinsko gostoprimstvo. To je jedan od najvažnijih preduvjeta uspjeha Špancirfesta te razlog popularnosti, odnosno prepoznatljivosti Varaždina i njegovog festivala u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kako bi svima olakšali kretanje i smanjili prometne gužve, pozivam sve da tijekom Špancirfesta što manje koriste svoja vozila, a što više 'španciraju'. Kako bismo olakšali promet i parkiranje stanara iz povijesne jezgre pozivam ih, kao i svih ovih godina, da se na vrijeme jave u Turističku zajednicu grada Varaždina, I.Padovca 3, kako bi im se izdale potvrde za prolaz, odnosno parkiranje automobila.

Dragi sugrađani, želim vam tijekom festivalskih dana puno dobrih emocija i zabave, želim vam da budete dobri domaćini svojim gostima i da svi zajedno uživate u brojim sadržajima koji će biti ponuđeni na Špancirfestu 2015.

Goran Habuš
Gradonačelnik grada Varaždina
predsjednik Turističke zajednice Grada Varaždina

U Varaždinu, 12. kolovoza 2015.

Komentari