pogledajte

Foto - U ovakvom pogledu uživat će sretnici koji kupe stan - evo gdje u našoj županiji

Smart kvart bit će samoodrživ kvart površine oko 44.056 kvadratnih metara koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala. Želimo implementirati projekte koji se odnose na obnovljive izvore energije, a jedna od najvažnijih stvari su niski troškovi stanovanja, poručuje lokalna samouprava...
Objavljeno: 19.12.2021. 08:05

Zadnja izmjena: 19.12.2021. 08:23

Na području Varaždinskih Toplica u dogledno vrijeme gradit će se Smart kvart - novo stambeno naselje za rješavanje stambenog pitanja mladih s područja grada, koje bi ujedno trebalo privuči i mlade doseljenike.

Kako navode iz gradske uprave, izgradnja Smart kvarta spada u Program demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada, čime se želi potaknuti doseljavanje mladih obitelji radi demografske obnove i povećanja broja stanovnika na području Varaždinskih Toplica. Cilj je, dakle, demografska obnova.

44 tisuće kvadrata 

Smart kvart bit će samoodrživ kvart površine oko 44.056 kvadratnih metara koji bi se trebao grijati pomoću geotermalnog potencijala, a na nedavnoj je svečanoj sjednici Gradskog vijeća ministar Darko Horvat gradonačelnici uručio ugovor o darovanju državnog zemljišta na području Varaždinskih Toplica u vrijednosti od 2,6 milijuna kuna na kojem će se Smart kvart izgraditi.

Kako do stana?

Za kupnju zemljišta u budućem Smart kvartu moći će se prijaviti korisnici do 45 godina starosti s prebivalištem na području Grada Varaždinskih Toplica duljim od pet godina, koji će zadržati prebivalište na adresi u Smart kvartu najmanje 15 godina, a prihvatljivi korisnici će imati pravo kupnje zemljišta po povlaštenoj cijeni u iznosu do 30 posto procijenjene vrijednosti nekretnine.

Cilj Grada

Gradonačelnica Dragica Ratković nedavno je istaknula kako projektom izgradnje i uređenja Smart kvarta nastoje zadržati postojeće stanovništvo, ali i potaknuti doseljavanje mladih. - Želimo implementirati projekte koji se odnose na obnovljive izvore energije, a jedna od najvažnijih stvari su niski troškovi stanovanja što bi mogao biti i glavni razlog i prednost života u Varaždinskih Toplicama - rekla je.

Komentari