prevencija kriminaliteta

Ovo bi trebale biti tri najsigurnije lokacije za parkiranje bicikala u gradu...

Objavljeno: 10.06.2020. 12:59

Zadnja izmjena: 10.06.2020. 13:03

Kako bi spriječio krađe bicikala, Grad Varaždin će uskoro povećati broj nadzornih videokamera, educirati građane, razviti aplikaciju za provjeru vlasništva bicikla uz pomoć bar-koda te u suradnji s policijom pojačano nadzirati mjesta gdje se ostavljaju bicikli, poručili su danas iz gradske uprave.

Sažetak je to zapravo sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta na kojoj je gradonačelnik Ivan Čehok u srijedu predstavio nekoliko mjera kako bi se povećala sigurnost bicikla u gradu.

- Statistike pokazuju da je zabilježeno manje krađa bicikala u prvih pet mjeseci, pogotovo na mjestima koja su osigurana videonadzorom – izjavio je gradonačelnik te dodao kako će u gradu biti tri mjesta za čuvanje bicikla pod videonadzorom: kod tržnice, na Trgu Slobode i kod meteorološkog sata u Stepinčevoj ulici.

Aplikacija

Kradljivci sada više otuđuju bicikle iz privatnih kuća i zgrada pa je predloženo educiranje građana kako bi bolje zaštitili svoje bicikle. U sklopu već najavljenog  projekta subvencija kupnje i servisiranja bicikla, gradonačelnik je najavio razvoj aplikacije kojom bi uz pomoć bar-koda policija mogla utvrditi vlasnika i tako preventivno sprječavati potencijalne kradljivce bicikla.

Komentari