očitovanje

eTV - Gradski HNS: 'Nemojmo prodavati Termoplin ako ne znamo što s novcem od prodaje'

Objavljeno: 30.05.2022. 09:06

Zadnja izmjena: 30.05.2022. 09:06

Foto: Igor Klopotan, predsjednik HNS-a Grada Varaždina

Gostujući u našem eTV studiju, predsjednik Gradske organizacije HNS-a Igor Klopotan osvrnuo se, između ostalog, na prodaju Termoplina te Zonu Varteks.

Kako smatra Klopotan, njegov je stav da "se ne poduzima dovoljno" kada je riječ o uređenju Zone Varteks, a kao dobro rješenje za gužvu na tom prostoru ističe primjer Generalnog urbanističkog plana Grada Varaždina u kojem je ucrtano produživanje i spajanje Ulice Zrinskih i Frankopana na Gospodarsku ulicu.

- To bi se trebalo rješavati paralelno s izgradnjom šoping centra i ostalih sadržaja, međutim, da bi to krenulo na vrijeme, Grad treba projektirati ulice i infrastrukturu. Projektira li se, u kojoj je fazi i slično, to ne znamo, ali neke informacije iz Grada bi mogle reći da se ne radi dobro jer je broj dana od rješavanja građevinskih dozvola duplo veći nego prošle godine. U 2021. je to riješeno u roku od pet mjeseci, ove godine se ne rješavaju na vrijeme.

'Novci od prodaje Termoplina nisu za sanaciju bala'

Ovih dana česta je tema i prodaja Termoplina, a Igor Klopotan o tome kaže  da "ako Grad ne zna što s tim novcem, neka ne prodaje".

- Termoplin svake godine nosi lijepi dividendu i Gradu i dioničarima te je pokazao da zna upravljati u ovoj krizi i da ima vrlo povoljnu cijenu plina s obzirom na ostale distributere. Poduzeće koje nosi dobit, po meni, ne bi trebalo prodavati bez jasnog cilja. Dobit od prodaje se ne bi trebala portošiti za sanaciju bala i takvih repova, već bi se trebala uložiti u nešto što bi dugoročno nosilo korist građanima.

 

Komentari