svečana sjednica grada varaždina

Ovo su tri najvažnija naglaska iz govora Zdravke Grđan, Nevena Bosilja i Anđelka Stričaka

Na sjednici su još govorili i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, saborski zastupnik Damir Habijan, te Julije Domac kao izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića.....
Objavljeno: 06.12.2021. 20:28

Zadnja izmjena: 06.12.2021. 20:50

Foto: Dino Možek

Povodom Dana Grada Varaždina, večeras je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, na kojoj su govorili predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, gradonačelnik Neven Bosilj te župan Anđelko Stričak.

Zdravka Grđan rekla kako je aktualna pandemija teško vrijeme koje je zadesilo cijeli svijet, pa tako i grad Varaždin, no pritom je citirala sv. Jeronima, odnosno njegove riječi: "Vremena su takva kakvima ih mi učinimo". 

'Htjelo se zatvoriti tvornice'

- Varaždin pokazuje svoju spremnost zrelog pronalaženja rješenja u najzahtjevnijim situacijama. Unatoč prijetećoj pandemiji, Varaždin je ipak uspio donekle zadržati i ojačati svoje gospodarstvo. Uspio je to usprkos izričitim zahtjevima prethodne vlasti da se tvornice zatvore, što se, srećom, nije učinilo - rekla je Grđan, uputivši tako i kritiku svojim prethodnicima.

Neven Bosilj je nagasio kako je Varaždin, nakon njihova preuzimanja vlasti, grad s najmanje pročelnika u Hrvatskoj, a onda je podcrtao i najvažnije projekte koji su u fokusu vlasti, posebno ponovno ističući projekt revitalizacije aerodroma.

'Ispravljene su nepravde i komunikacija'

- Od prvog dana radimo kako bi do kraja mandata, nakon 17 godina, pronašli riješenje problema baliranog otpada, najveću sramotu i krimen bivših gradskih čelnika. Drugi najvažniji projekt je revitalizacija zračne luke Varaždin, dok je treći projekt na kojem intenzivno radimo Gospodarska zona Brezje. Četvrti projekt je Kučanska rampa, jedan od najznačajnijih za razvoj grada, uvršten u strateške županijske projekte. Planiramo i izgradnju stambenih jedinica za mlade - rekao je Bosilj. 

Stričak u ime Plenkovića

Bosilj je također rekao  kako su ispravljene "mnoge nepravde", kao i komunikacija - aludirajući time na odnos prošle gradske i županijske vlasti, koji nije postojao. Sada je tako prvi put nakon duže vremena na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina govorio i župan, odnosno sada Anđelko Stričak. A govorio je u ime predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

- Početkom rujna na svečanoj sjednici Varaždinske županije bio je i i premijer Plenković te je tada naznačio da ukupno sjever Hrvatske može očekivati 15 milijardi kuna iz Razvojnog sporazuma Sjever. Osim ovih projekata koje vodi Županija, tu su i izgradnja kampusa FOI-a vrijednosti 187 milijuna kuna i STEM centar u sklopu Sveučilišta Sjever vrijednosti 20 milijuna kuna - rekao je između ostaloga Stričak. 

Jakšić, Glasovac, Habijan...

Uz spomenute, na sjednici su govorili i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić u ime svih predstavnika općina i gradova, potpredsjednica Hrvatskog sabora Sabina Glasovac, Damir Habijan kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gorana Jandrokovića te Julije Domac kao izaslanik predsjednika RH Zorana Milanovića.

Komentari