sjednica gradskog vijeća

Ovo su projekti koje će Novi Marof pokušati realizirati preko ITU mehanizma

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.09.2021. 08:27

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 12:10

Obnova starog mlina u Presečnu, sportski park i Poduzetnički centar projekti su koje će Grad Novi Marof pokušati realizirati kroz ITU mehanizam, rečeno je na sjednici Gradskog vijeća.

Naime, članovi Gradskog vijeća Novog Marofa dali su pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, a zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021.-2027.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako će se navedenim projektima intenzivno baviti sljedećih šest godina te dodatno pojasnio da je Novi Marof s dnevnim migracijama učenika i studenata, ali manje migracijama zaposlenih, dokazao dnevnu migraciju kao preduvjet pripadnosti varaždinskom urbanom području.

Na dnevnom redu novomarofskog Gradskog vijeća bilo je i suglasnost za provedbu ulaganja „Multifunkcionalni kulturni centar za mlade – rekonstrukcija“, koje će biti prijavljeno na natječaj za mjeru 7.4.1 Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Projekt obuhvaća rekonstrukciju i opremanje „Stare škole“ u Zagorskoj ulici u Novom Marofu te njezinu prenamjenu u Multifunkcionalni centar za mlade ukupne korisne površine 866,60 četvornih metara. Vijećnici su prihvatili i dopunu odluke o ustanovljenju javnih priznanja Grada Novog Marofa kojom se ustanovljuje nova vrsta javnog priznanja – Povelja Grada Novog Marofa. 

Komentari