donosimo detalje

Pao dogovor! SDP, Reformisti i još osam stranaka izlaze zajedno na izbore

Danas poslijepodne održao se zajednički sastanak u sjedištu SDP-a u Zagrebu na kojem je dogovoreno kako će SDP okupiti koaliciju lijevih stranaka i stranaka centra...
Objavljeno: 05.03.2024. 19:14

Zadnja izmjena: 05.03.2024. 19:28

Ono što je bilo pitanje koje se provlačilo u javnom prostoru od prosvjeda protiv Vlade u Zagrebu danas se dogodilo. Ljevica je dogovorila zajednički izlazak na izbore, prenosi Index.

Kako navode, danas poslijepodne održao se zajednički sastanak u sjedištu SDP-a u Zagrebu na kojem je dogovoreno kako će SDP okupiti koaliciju lijevih stranaka i stranaka centra. U koaliciju su tako ušli: Fokus, NS Reformisti čiji je predsjednik Radimir Čačić spomenuto najavljivao u eTV studiju, PGS i IDS te Centar, HSS Glas, Radnička fronta te Dalija Orešković. Ova koalicija ljevice izaći će na izbore u šest izbornih jedinica, a u preostalih četiri (četvrtoj, petoj, sedmoj i devetoj) izaći će kompletna ljevica i centar uključujući i Možemo.

- Ovo je 10 političkih stranaka koje razumiju u kakvom se trenutku Hrvatska nalazi i u kojem nas smjeru gura HDZ. Dogovorili smo da ćemo na ovim izborima nastupiti zajedno! Ovo je koalicija za bolju Hrvatsku -  najavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka.

Grbin kandidat za predsjednika Vlade

Grbin je rekao kako ih čeka puno dogovora i pregovora, ali da "idu zajedno mijenjati Hrvatsku", piše Index. Na pitanje novinara tko će biti kandidat za premijera, Grbin je odgovorio kako je upravo on kandidat za predsjednika vlade kojeg je SDP istaknuo, a koaliciju, dodaje, čine kolege s kojima idu po pobjedu.

Podsjetimo, Čačić je u eTV studiju nedavno rekao:

- Postoje jasne razine. Lokalna razina nije uopće tema, niti tko pita bilo koga. U cijeloj toj priči ja razgovaram kao predsjednik stranke i član koalicije centra s Peđom Grbinom. Nije uopće tema da li je moguća neka velika kolicija i da li je Peđa Grbin lider – kazao je.

 

Komentari