stigao odgovor crtorada

Parkirali ste u podzemnoj garaži i nemate sitnog? Plaćanje kreditnom karticom stajalo bi...

Objavljeno: 29.01.2018. 10:57

Zadnja izmjena: 29.01.2018. 11:12

Foto: Ilustracija / Arhiva

Gradsko vijeće Grada Varaždina sutra će se sastati po prvi put u 2018. godini, a uoči sjednice nekoliko je gradskih vijećnika dobilo pismene odgovore na svoja pitanja. Na pitanje Vlade Sevšeka o uvođenju naplate parkiranja kreditnim karticama u podzemnoj garaži očitovala se i tvrtka Crtorad.

Iz Crtorada, pak, poručuju da postoji takva mogućnost, međutim ističu da takav sustav nije uveden ni u većim gradovima poput Zagreba ili Rijeke, dok je za manje gradove sasvim nesiplativ iz razloga što bi ugrubo stajao čak 50.000 eura, i to po jednom parkirnom aparatu.

- U planu je stavljanje bankovnog aparata koji bi se montirao pored naplatnih aparata kako bi stranim državljanima omogućili razmjenu novca ili podizanje novca naše valute – kažu u Crtoradu, navodeći i primjer Grada Krka, gdje također posluju, no unatoč velikom broju turista troškovi uvođenja takvog sustava naplate parkiranja bili bi preveliki.

Zaključuju kako su takvi sustavi isplativi npr. na naplatnim kućicama, gdje je broj korisnika i iznosa davanja neusporedivo veći.

Komentari