priopćenje

Patafta: 'Deset godina se bacalo blato na mene, a sad će građani bale platiti 300% više'

Objavljeno: 24.11.2022. 10:47

Zadnja izmjena: 24.11.2022. 10:49

Nakon jučerašnjeg otvaranja ponuda za zbrinjavanje baliranog otpada u Brezju, oglasio se Davor Patafta, sa željom, kako kaže, da se osvrne na ono što se događalo proteklih više od deset Patafta.

Patafta je, naime, stava kako je sadašnja ponuda za bale rezultat toga što se na njega "bacalo blato".

Piše:

Sve to rezultiralo je da građani sad balirani otpad plaćaju i do 300 posto skuplje. A zašto? Zbog politike. Da nisam 2010 godine izgradio MBO postrojenje i tvornicu u Varaždinu znate tko bi se javio sada na natječaj da riješi balirani otpad  i ekološki problem?? Nitko!

Nastavlja:

Kao što znamo, došla je samo jedna ponuda. I to od MBO postrojenja. Nikako da većina shvati da u poslovima zaštite okoliša ljudi ne žele blizu sebe tuđe smeće. Sindrom NIMBY znanstveno je dokazan u cijelome svijetu. Svoje smeće moramo riješiti sami, a u varaždinskoj politici prevladavaju svađe i prepirke gore nego kod male djece. Uz to, sukobljene strane, jedni protiv drugih, policiji šalju kaznene prijave kako bi opteretili političke protivnike ispitivanjima u policiji. Medijski prostor dobivaju oni koji znaju najmanje i stvaraju fame.

Zaključuje:

Deset godina bacalo se blato na mene i moje prezime. To tada tehnološki najmodernije rješenje je koštalo građane 57 milijuna kuna netto. Sada će po ovom natječaju koštati 129 milijuna kuna netto i plus dodatni troškovi kamata oko 20 milijuna kuna (ukupno oko 150 milijuna kuna ) i sve na kredit jer Grad ne može to jednokratno platiti. Ukupni trošak za građane biti će oko 250% do 300% skuplji.

Komentari