liga za varaždin

Patafta: Zgrada sa štukaturama i nekoliko ureda nije primjerena FOI-ju

Objavljeno: 18.07.2020. 15:27

Zadnja izmjena: 18.07.2020. 16:05

Grad Varaždin je uz podršku većine vijećnika FOI-ju dodijelio na korištenje vilu Oršić, odnosno ukupno tri povezane nekretnine na rok od 30 godina te uz godišnju naknadu od 124.440,00 kuna.

Vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta nije se složio s ovom odlukom iz razloga što smatra da Vila Oršić nije primjerena informatičkom fakultetu, a k tome će korištenje izazvati dodatan trošak za fakultet, kao i trošak dodatnog ulaganja.

- S obzirom da sam u vilu Oršić išao u vrtić i znam svaku prostoriju, a s druge strane zapošljavam informatičare i znam kakve ti ljudi trebaju uvjete, mislim da vila Oršić nije primjeren objekt za fakultet poput Fakulteta organizacije i informatike – rekao je Patafta na jučerašnjoj sjednici, dodajući kako zgrada ima svega 300m2 i širine je samo 10 metara.

Kritičan je bio i prema nepostojanju elaborata iz kojeg bi bilo vidljivo što se konkretno namjerava graditi na tim nekretninama.

- Profesor Vjeran Strahonja uvijek govori o tablicama i elaboratima, a sada kada je u pitanju njegov fakultet – elaborata i tablica nigdje. Trebalo je prvo prezentirati stvari onako kako nas to upravo profesori uče da treba prezentirati. Ne zaboravimo da je riječ i o kulturnom dobru – rekao je Patafta.

"Trebalo je pomoći na drugi način"

Vijećnik Lige za Varaždin naglašava kako je FOI-ju svakako trebalo pomoći, ali na drugi način. - Ne želim da me se krivo shvati. FOI-ju treba pomoći, ali ovdje je riječ o objektu koji je 50 puta manji od potreba FOI-ja. Dakle, FOI-ju je Grad Varaždin trebao osigurati nešto veće i primjereno informatičkoj struci, a ne staru zgradu sa štukaturama u koju stane nekoliko ureda – zaključio je vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta.