novi vjetrovi

Patafta javno izrazio podršku Avaru, a Topolnjaku poručio da je trebao biti svjestan rizika

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.10.2017. 18:16

Zadnja izmjena: 01.10.2017. 18:57

Foto: Arhiva

Gradski vijećnik Lige za Varaždin Davor Patafta oglasio se danas priopćenjem u kojem navodi da su građani taoci nepovjerenjem poljuljanog odnosa između aktualne gradske vlasti i Ivana Topolnjaka, zbog čega javno poziva članove Nadzornog odbora Termoplina imenovane od bivšeg gradonačelnika Gorana Habuša da podnesu ostavke.

Njihov daljnji ostanak u Nadzornom odboru Termoplina za Pataftu je „ismijavanje izbornih rezultata“, ali također ističe kako „nije logično“ da Grad Varaždin ima 51 posto vlasništva a nema ni jednog člana uprave niti većinu predstavnika u Nadzornom odboru Termoplina: „Ako ima takvih primjera u Europi, pozivam bilo koju stranu da to javno prezentira“, kaže ovaj gradski vijećnik.

Patafta u tom smislu u nastavku priopćenja izražava i razumijevanje te podršku zamjeniku gradonačelnika Zlatanu Avaru da, kako navodi – zaštiti ključne interese Grada Varaždina, premda smatra da je na početku odabrao „krivi put“. S druge strane, mišljenja je da je Topolnjak pristao i na određeni rizik kada je kao partnera odabrao javnu instituciju, budući da se pri donošenju poslovnih odluka javni i privatni interesi „nerijetko teško mire“.

- Ponovo javno ističem da ću sljedećih dana službeno zatražiti svu ključnu dokumentaciju koju su isticale obje strane, a do sada je nisam dobio. Sve to u cilju kako bih kao gradski vijećnik, ali i svi građani koji su nam dali povjerenje, dobili istinitu, objektivnu i nepristranu sliku o stanju u toliko važnoj gradskoj tvrtki kao što je Termoplin – zaključuje ovaj gradski vijećnik.

Komentari