Međustranačko vijeće

Foto - Petrić otišao prije kraja, Marković: Očito ne podržava rješenje bala

Ako Hrvoje i Ana Petrić na kraju ipak podrže proračun, Neven Bosilj će imati dovoljno ruku....
Objavljeno: 28.12.2022. 19:49

Zadnja izmjena: 28.12.2022. 20:49

Na današnjem Međustranačkom vijeću Grada Varaždina raspravljalo se o predloženom rješenju bala, prilikom čega su vijećnici Dubravka Novak i Ivan Obadić rekli kako će podržati proračun, dok je Hrvoje Petrić napustio sjednicu prije samog izjašnjavanja, a Ana Petrić nije došla na sjednicu.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković zaključno je zamolio vijećnike da se izjasne hoće li podržati proračun Grada Varaždina za 2023. godinu, dok je Hrvoje Petrić napustio sjednicu tik prije toga. Marković je tada dodao kako je Petrić time "pokazao kako očito ne podržava ovo rješenje".

- Nemamo većinu, realni smo kada procjenjujemo neke stvari. Od nekih koji su bili za ovim stolom pa su otišli, primjerice Petrić, nismo dobili odgovor, očito ni on ne podržava ovaj način, ali to je barem mogao jasno reći. Od vijećnika se očekuje odgovornost predstavnika svih stranaka. Mislim da smo dali sve od sebe. Ako treba, čekat ćemo i da otkuca Nova godina. Tu je puno drugih stvari koje će biti privremeno zaustavljene do izglasavanja novog proračuna. Ako je to volja većine vijećnika, onda je to tako, ja se s time moram samo pomiriti. Transparentno smo sve zvali i poštujemo njihova mišljenja, ljudi će prepoznati sve napore - rekao je zaključno Marković.

Inače, Petrić je danas, između ostalog, postavio pitanje o mogućnosti izvoza bala u primjerice Bosnu i Hercegovinu, na što mu je odgovoreno kako je to najvjerojatnije zakonom zabranjeno.

Ako Hrvoje i Ana Petrić na kraju ipak podrže proračun, Neven Bosilj će imati dovoljno ruku...

Komentari