Pintarić ponovno pred sudom: I dalje ću ukazivati na kriminal

Objavljeno: 23.07.2015. 11:10

Zadnja izmjena: 07.03.2016. 14:36

Foto: Nikola Kokotec

Ivica Pintarić, hrvatski branitelj koji je kao 18-godišnjak otišao na ratište, ponovno je jutros pred Županijskim sudom u Varaždinu upozorio na navodni kriminal prilikom prodaje stanova braniteljima.

Pintarić je početkom travnja ove godine štrajkao glađu i time nastojao upozoriti da su država i Stanoing braniteljima prodali stanove po većoj cijeni nego je bilo predviđeno Zakonom o pravima hrvatskih branitelja.

Njegovu su kaznenu prijavu odbacili na varaždinskom Općinskom i Županijskom državnom odvjetništvu.

- Zamjenica ŽDO i zamjenica ODO dale su blagoslov i prikrile kriminal od par milijuna kuna. Tadašnja ministrica Marina Matulović Dropulić i tadašnji direktor Stanoinga Eduard Brumen potpisali su ugovore po kojima su nama, stradalnicima Domovinskog rata, prodali stanove po tržišnoj cijeni od oko 1.460 eura po kvadratu i uvalili nam garaže, dok su s druge strane ostalim građanima prodavali stanove po cijeni od oko 1.280 eura - rekao je Pintarić u travnju ove godine.

Kako je istaknuo, u međuvremenu ga je primila i glavna županijska državna odvjetnica te je naglasio kako mu je drago što je predmet ponovno aktualiziran, ali će i dalje ukazivati na navodni kriminal.

- O samom tijeku postupka ne smijem govoriti, no u kontaktu s glavnom županijskom državnom odvjetnicom imam neka nova saznanja. Danas sam opet ovdje ispred suda kako bih svima pokazao da ću ustrajati sve dok ili mene ne zatvore da lažno optužujem pojedinice ili da se ti koje prozivam ne degradiraju jer nisu dostojni poslova koje obavljaju - rekao je jutros Pintarić i dodao kako je na DORH odnio stotine stranica dokumentacija.

Komentari