Pjesmom i slikom kroz Općinu Vidovec

Objavljeno: 08.03.2011. 13:06

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Udruga Žena Općine Vidovec organizirala je  u holu Osnovne škole Tužno kulturnu večer pod nazivom "Pjesmom i slikom kroz Općinu Vidovec".

Na primarno mjesto stavljena je izložba samozatajnih umjetnika s područja naše Općine.

Pjesmama pisanim domaćim dijalektom predstavile su se Paula Brezovec, Lidija Herceg, Patricija Jambres, Irena Novak, Ida Posavec, Mira Smerke, Anica Tkalčec i Antonija Zagorec .

U različitim slikarskim tehnikama svoje umjetničke radove izložili su i samozatajni slikari s područja cijele Općine Vidovec. Različiti portreti, mrtve prirode, i lijepi pejsaži mogli su se vidjeti od sljedećih autora: Miljenko Cafuk, Dragana Hajsok, Maja Herceg, Karla Hranić. Ana Huđek, Snježana Jurinjak, Franjo Melnjak, Marijan Pozder, Marinko Soldo i Ljubica Vitez.

Večer je upotpunio nastup KUD Vidovec, koji su izveli splet domaćih pjesama i plesova, te učenici Osnovne škole Tužno koji su svojim igrokazom nasmijali sve nazočne.

Povodom izložbe Udruga žena Općine Vidovec izdala je i prigodni katalog u kojem su prikazani radovi umjetnika koji su sudjelovali na ovom izuzetnom važnom kulturnom događaju za cijelu općinu.

Komentari