skup u trakošćanu

Foto - Plenković i županijski vrh s braniteljima: 'Danas se veselimo projektima, brzoj cesti, ali vi ste morali podnijeti žrtvu'

Uz premijera i župana, skupu se obratio i ministar branitelja Tomo Medved, predsjenik udruge Đuro Glogoški, kao i domaćin u Trakošćanu, načelnik Općine Bednja Damir Poljak...
Objavljeno: 11.12.2021. 15:40

Zadnja izmjena: 11.12.2021. 16:37

Foto: Dino Možek

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je boravio u Trakošćanu, gdje se obratio članovima Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, kojima se također obratio i župan Anđelko Stričak.

Skup je organiziran u Hotelu Trakošćan povodom 20. godišnjice djelovanja udruge, a premijer je tom prilikom poslao poruku kako se više nikad ne smije dogoditi da se prava branitelja rješavaju kroz prosvjede.

- Čini mi se da ste vi u svojim životima vodili dvije velike bitke. Prvu bitku koju ste vodili, vodili ste za slobodu Hrvatske i dali ste najviše što ste mogli, a druga bitka koju vodite je bitka za dostojanstvo vas i svih onih koji su za Hrvatsku dali najviše – rekao je Plenković.

'Danas se veselimo'

U svom obraćanju nazočnima, župan Anđelko Stričak, podsjećajući na doprinos varaždinskih branitelja u oslobođenju Hrvatske, naveo je projekte za koje smatra da će značajno doprinjeti budućnosti. U tom kontekstu ponovno je posebno naglasio važnost projekta brze ceste.

- Da nije bilo hrvatskih branitelja, da nije bilo te žrtve, mi danas ne bi o tome mogli razgovarati, ne bi se mogli veseliti tim uspjesima, crveno-bijelim kockicama na svjetskim natjecanjima. Sve to u idućih godinu-dvije planiramo zaokružiti izgradnjom spomen obilježja prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu – rekao je Stričak.

Uz premijera i župana, skupu se obratio i ministar branitelja Tomo Medved, predsjenik udruge Đuro Glogoški, kao i domaćin u Trakošćanu, načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Destinacija Trakošćan

U kontekstu projekta brze ceste, Poljak je, podsjetimo, nedavno otkrio kako se vode pregovori da se tom važnom prometnicom obuhvati i Trakošćan kao jedna od neosporno najznačajnijih turističkih destinacija na sjeveru, poznata u cijeloj zemlji, ali i u inozemstvu.

Komentari