inicijativa SDP-a

eTV: Počela Kišićeva kampanja? "Novi SDP-ovci" iniciraju otvaranje ambulante u Gornjem Kućanu

Objavljeno: 07.10.2016. 10:57

Zadnja izmjena: 07.10.2016. 11:49

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a, Alen Kišić, podržao je danas inicijativu građana, odnosno predsjednice mjesnog odbora Gornji Kućan, za otvaranjem zdravstvene ambulante u Kućanu Gornjam, a koja bi obuhvaćala i Donji Kućan, Kućan Marof i Zbelavu te sve ostale potencijalne pacijente.

- Odlučili smo kao relativno novo vodstvo gradske organizacije da ćemo se u našem fokusu djelovanja ukrenuti prema željama i potrebama građana i to u raznim segmentima društva i života u gradu - komentirao je Kišić.

Dr.med. Maja Horvat, također članica predsjedništva Gradske organizacije SDP-a kazala je kako je glavni razlog ove inicijative pristup zdravstvenoj zaštiti.

- To je jako bitno za lokalno stanovništvo, a pri tom treba istakn važnost za stariju populaciju, radno aktivno stanovništvo, osobe sa invaliditetom, a isto tako treba obratiti pažnju i na socijalno ugroženu skupinu stanovnika koji će tako izbjeći troškove putovanja u gradske ambulante, da brže i lakše dođu do adekvatne zdravstvene zaštite.

- Inicijativa je počela mojim upitom na zboru građana koji je održan u travnju ove godine. Građani su se izjasnili pozitovno za otvaranje ambulante, a to je jedna mogućnost koja je za njih izuzetno važna. Otvaranje ambulante su priželjkivali posljednih deset godina, barem u jednom od mjesnih odbora - istaknula je Tamara Šabić, predsjednica mjesnog odbora Gornji Kućan te pozvala stanovnike Donjeg Kućana, Gornjeg Kućana, Kućan Marofa, Zbelave ali i ostale stanovnike Varaždinske županije da se jave na e-mail adresu Gornjeg Kućana i pokažu interes za otvaranjem ambulante.

Komentari