Gradski bazeni Varaždin - počinje škola plivanja

Objavljeno: 30.01.2011. 12:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Proteklih pet školskih godina javna ustanova "Gradski bazeni Varaždin" provoila je obuku plivača za učenike trećih razreda varaždinskih osnovnih škola, a u tom razdobljuplivački je obučeno 2.243 učenika trećih razreda iz Varaždina. Od 1. veljače kreće nova sezona škole plivanja.

Sve to bilo je dio programa organizacije obuke učenika neplivača u osnovnim školava Varaždina, koji su izradili Gradski bazeni, a koji je bio verificiran od strane Zavoda za školstvo Republike Hrvatske.  Program je odrađen u suradnji s Upravnim odjelom za obrazovanje i znanost grada Varaždina.

S obzirom na „Izmjene i dopune Državnoga pedagoškog standarda osnovnoškolskog sustava odgoja i obrazovanja“ od 15. srpnja 2010. godine, po kojem se članak 40. (Poduka plivanja) Državnog pedagoškog standarda briše, ove školske godine programom će obuhvatili učenike trećih razreda svih gradskih osnovnih škola koji su se prijavili za obuku u anketi koju su proveli Gradski bazeni.

Program u trajanju od 12 školskih sati (1. - 11. veljače 2011.) platit će roditelji, a provodit će se van nastavnog plana i programa, po završetku nastave, uz organizirani prijevoz.


Komentari