presica dvojice vijećnika

INICIJATIVA ZA RJEŠAVANJE OTPADA Podolnjak i Kolarić predlažu da Grad kupi MBO postrojenje

Objavljeno: 05.01.2017. 12:45

Zadnja izmjena: 05.01.2017. 14:07

Foto: Željko Porobija

Danas su prostorijama restorana Verglec dva gradska vijećnika različitih političkih opcija - mostovac Robert Podolnjak i laburist Božidar Kolarić - iznijeli prijedlog rješavanja MBO postrojenja za obradu otpada.

Nedavna najava da bi MBO kupila tvrtka Piškornica d.o.o. izazvala je dosta rasprave i negodovanje među političarima i građanima. U najkraćem, Podolnjak i Kolarić predlažu da Grad preko Čistoće d.o.o. od tvrtke C.I.O.S. kupi MBO postrojenje i tako omogući da o gospodarenju otpadom u svom kraju odlučuju sami Varaždinci.

- Tragično je da grad Varaždin koji ima značajne komunalne tvrtke već dugi niz godina nije u situaciji da preko tih tvrtki brine o komunalnom otpadu, nego to uvijek čine privatne tvrtke, gdje su uvijek bili veliki pravni problemi. Grad Varaždin treba kupiti MBO, koji to može učiniti uz dugoročni kredit. - objasnio je Podolnjak, smatrajući da će se tako izbjeći postajanje Varaždina nekakvim regionalnim centrom za zbrinjavanje otpada nekoliko županija i eventualno i grada Zagreba.

>> NI PRED BLAGDAN SE NE STIŠAVA BURA OKO SMEĆA Vijeće Gornjeg Kućana traži od Grada rješavanje MBO pogona

 

Komentari