otvoreno od 21. prosinca

Podsjećamo mlade poljoprivrednike da se jave na natječaj za potporu do 24. veljače

Objavljeno: 03.01.2017. 20:09

Zadnja izmjena: 03.01.2017. 20:10

Foto: Arhiva

Kao što je još početkom prosinca najavljeno, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je natječaj „Potpora mladim poljoprivrednicima“ za koji mogu konkurirati poljoprivrednici koji u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu imaju navršenih 18 godina, a manje od 41 godine.

>> Ministar Tolušić danas najavio skoro raspisivanje novog natječaja za mlade poljoprivrednike

Prihvatljivi su mladi poljoprivrednici koji su nositelj ili odgovorna osoba u OPG-u, obrtu ili trgovačkom društvu registriranom za obavljanje poljoprivredne djelatnosti u kojem je mladi poljoprivrednik direktor i većinski vlasnik trgovačkog društva u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu i dalje u periodu od najmanje pet godina od konačne isplate potpore.

Prijavitelji će moći ostvariti povrat do 100 posto vrijednosti ukupno prihvatljivih troškova. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji će se po odobrenom projektu moći dodijeliti iznosi 8.000 eura, a najviši do 49.999 eura. Novcem možete kupiti domaće životinje, višegodišnje bilje, zemljište, mehanizaciju ili ga uložiti u gradnju gospodarskog objekta ili u vlastito obrazovanje za poljoprivredu. Prijave se primaju do 24. veljače, a detalje ovog natječaja pogledajte na web stranici natječaja.

Komentari