komentar

eTV - Pohvala iz HDZ-a Bruni Isteru: 'Mudro je spriječio katastrofu'

Novomarofski gradonačelnik komentirao je i potrebu za uvođenjem strane radne snage od strane varaždinske Čistoće, kazavši da novomarofsko komunalno poduzeće još uvijek nema potrebe za tim, no svakako...
Objavljeno: 13.10.2022. 11:59

Zadnja izmjena: 13.10.2022. 12:09

Velika tema koja se trenutno prelijeva na mnoge razine lokalne vlasti je potencijalna penalizacija Aglomeracija Varaždin, koja bi mogla loše utjecati na niz manjih aglomeracija diljem županije.

One možda jesu "manje", no svejedno mogu vrijediti 400 milijuna kuna, kao što primjerice vrijedi novomarofska aglomeracija. Potez direktora Varkoma stoga - da se radovi nastave i da se financiraju iz Varkomovih sredstava - novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač danas je pohvalio javno. Bruno Ister, kako je otkrio, za svoju odluku dobio je i njegovu izravnu podršku.

- Imamo člana u Nadzornom odboru Varkoma gdje smo mi apsolutno podržali odluku Uprave jer bi bilo katastrofično da je sada sve stalo. Imali bismo jedan "rašomon" i kojeg se više ne bi moglo izaći. Na kraju krajeva, narod teško može shvatiti zašto je pet ili deset godina raskopana cesta. Hvala Bogu da su prijašnje Uprave Varkoma ostavile značajna sredstva akumulirana u Varkomu da on ipak ima financijska sredstva da može završiti projekte i platiti izvođače, a onda kreće borba što će reći sud.

'Mudra odluka'

Jenkač je Isterov potez nazvao i "mudrim", objasnivši što bi se dogodilo da nije bilo takve odluke.

- Mudro je da se završavaju ovi projekti, da se firma ne ugrožava jer bi došlo do dodatnih tužbi, napuštenih gradilišta te tužbi od strane izvođača, kao i da firma može dalje funkcionirati, raspisivati natječaje kao što su Novi Marof, Ludbreg i Lepoglava. Ostale manje aglomeracije se mogu financirati kroz neke programe primjerice Hrvatskih voda ili NPO, dok je samo naša aglomeracija vijedna oko 400 milijuna kuna - rekao je Jenkač.

Pitanje strane radne snage

Novomarofski gradonačelnik komentirao je potrebu za uvođenjem strane radne snage od strane varaždinske Čistoće, kazavši da novomarofsko komunalno poduzeće još uvijek nema potrebe za tim, no svakako je primorano raditi na modelu za povećanje povećanje osobnih primanja, rekao je.

Cijelu emisiju u kojoj je gostovao saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač pogledajte ovdje:

 

Komentari