poljoprivredno zemljište

Presečki: PPP Cafuk bi zemlju plaćao duplo manje, zna se otkud vjetar puše

Objavljeno: 13.04.2022. 19:29

Zadnja izmjena: 13.04.2022. 19:29

Nakon prašine koju ovih dana podiže pitanje zemljišta Grada Varaždina koje koristi Poljoprivredno gospodarstvo Cafuk, u redakciju nam se javio Zdravko Presečki, vlasnik Uslužne uljare Presečki koji, kako kaže, želi ispričati svoju stranu priče.

Kako tvrdi Presečki, radi se o zemljištu površine 55 hektara, od čega polovica u Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju stoji na njegovo ime, a Grad je raspisao natječaj za cijelo zemljište. 

- Tu polovicu zemljišta površine 26 hektara sam plaćao 19.300 kuna do 2021. godine do kada je vrijedio stari račun, a sada je za svih 55 hektara cijena 20 tisuća kuna. Da nije smiješno, bilo bi tragično. Zna se odakle vjetar puše, a Čačić ili, ako on ne stigne, onda je Grđan prvo trebala provjeriti činjenice. Kako se ona usuđuje naglašavati da PPP Cafuk zaslužuju tu zemlju? Kaj su ostali smeće? Vidjet ćemo kakav će biti rasplet situacije, u svakom slučaju, bit će veselo. 

Dodaje kako je Gradu poslao upit o daljnjim postupcima jer još nije razvlašten, a budući da stari račun više ne vrijedi, ne želi zbog toga plaćati zaostatke. 

Podsjetimo, predsjednica Zdravka Grđan u eTV Studiju se osvrnula na poziv vijećnika Zlatana Avara da podnese ostavku riječima kako je "kolateralna žrtva vrijedna, cijenjena, radišna i poštovana obitelj poljoprivrednika, obitelj Cafuk kojoj se na protuzakonit način pokušavaju oteti sredstva za proizvodnju i podmetnuti da su oni neplatište". Avar ju je tada prozvao da je zajedno s privremenom pročelnicom Vesnom Halugom i gradonačelnikom Neven Bosiljem "prouzrokovala nekoliko stotina tisuća kuna štete Gradu".

Komentari