Na varaždinskom groblju položeni vijenci povodom Dana neovisnosti

Objavljeno: 07.10.2015. 13:25

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:11

Foto: Siniša Sović

Povodom Dana neovisnosti koji se svake godine u Republici Hrvatskoj obilježava 8. listopada izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić i zamjenik župana Alen Kišić položili su vijenac i zapalili svijeću kod Križa branitelja na gradskom groblju u Varaždinu.

Vijenac su također položili te zapalili svijeće i predstavnici Grada Varaždina na čelu s gradonačelnikom Goranom Habušom, zatim predstavnici Policijske uprave Varaždinske te predstavnici braniteljskih udruga kao i Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata.
Nakon polaganja vijenaca poginulim hrvatskim braniteljima i građanima odana je počast minutom šutnje na koju je pozvala predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić.

Inače, treba podsjetiti kako je 8. listopada 1991. godine Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ te je tim činom Republika Hrvatska krenula svojim samostalnim putem.

Komentari