Nastavak projekta "Pomoćnik u nastavi"

Objavljeno: 20.01.2011. 11:00

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Grad Varaždin nastavit će s provedbom projekta "Pomoćnik u nastavi". Djeci s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama u varaždinskim osnovnim školama, odnosno s autizmom te senzoričkim i motoričkim teškoćama, i dalje će u školi pomagati njihovi anđeli – pomoćnici u nastavi.

Odlučio je tako na jutrošnjem kolegiju sa suradnicima gradonačelnik Ivan Čehok.

Pročelnica gradskog Upravnog odjela za obrazovanje i znanost Karmen Trubić istaknula je da je projekt, koji je u varaždinske osnovne škole uveden početkom ove školske godine, naišao na odobravanje i škola i roditelja i pomoćnika u nastavi i cijele Hrvatske javnost.

Dokaz za to je i humanitarna akcija "U rukama anđela". Završni račun još nije gotov no mogu reći da smo prikupili više od 800 tisuća kuna. 300 tisuća kuna donirala je Vlada RH, prikupili smo nešto novca i od drugih donacija te prodaje ulaznica za humanitarni koncert koji je održan u Gradskoj sportskoj dvorani, a najmanje 400 tisuća kuna prikupili smo od donacija građana putem telefonskih poziva. No ono što je još važnije, senzibilizirali smo javnost za probleme djece s posebnim obrazovnim potrebama – istaknula je pročelnica Trubić.

Projekt će se sigurno provoditi do kraja ove školske godine. Trenutno pomoćnici pomažu 13 klinaca s posebnim potrebama u četiri varaždinske osnovne škole, a Upravni odjel za obrazovanje i znanost raspisao je natječaj za nove pomoćnike. Prije nego počnu raditi s djecom, pomoćnici moraju proći obuku. Plaćeni su 25 kuna po satu, a za 13 pomoćnika potrebno je oko 500 tisuća kuna po školskoj godini.

Komentari