''škola za život''

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj posjetila Drugu gimnaziju i upoznala ih s novim eksperimentalnim programom

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.06.2018. 16:58

Zadnja izmjena: 20.06.2018. 16:58

Pomoćnica ministrice Lidija Kralj  posjetila je Drugu gimnaziju Varaždin u okviru eksperimentalnog programa " Škola za život". Druga gimnazija Varaždin jedna je od 26 izabranih srednjih škola u Republici Hrvatskoj u kojoj će se provoditi dugo očekivani i željeni eksperimentalni program "Škola za život" koji podrazumijeva rad prema novim kurikulumima svih nastavnih predmeta u 1. razredu gimnazije.

Glavni cilj rada u eksperimentalnom programu jeste primjena suvremene metodike rada za čiju su konkretnu primjenu svi nastavnici, stručni suradnici i ravnatelji uključeni u edukaciju kroz tzv. digitalizaciju obrazovnog sustava i kroz virtualne učionice u ovoj fazi edukacije i podrške od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. Pred kraj kolovoza očekuje se i stručno usavršavanje svih škola sudionica programa kroz organizaciju velikog skupa, gdje će se sve škole sudionice eksperimentalnog projketa moći susresti u upoznati.

Pomoćnica Kralj susrela se s cijelim nastavnim kolektivom Druge gimnazije Varaždin i iznijela konkretne informacije važne za daljnje planiranje rada. Naime, odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja školi se dodjeljuje 200 000 kuna kroz opremu isključivo za unapređenje nastavnog procesa. Na taj način škola će biti kvalitetnije pripremljena za provođenje novih kurikuluma i izvedbu nastave. Također, svaki učenik koji upiše u 1. razred gimnazije (opći, prirodoslovno matematički i sportski smjer, ukupno 6 novih razreda) dobiva komplet besplatnih udžbenika kao i tablet te besplatan priključak na internet. Velika novost je uvođenje e-udžbenika za učenike u nastavu.

Ravnateljica Zdravka Grđan kao i svi nastavnici upoznali su detaljno pomoćnicu Kralj s rezultatima škole, uređenjem učionica, trenutno dostupnom opremom te su kroz direktan neposredni kontakt imali priliku postaviti pitanja pomoćnici i tako lakše nastaviti s pripremama za novu školsku godinu i nastavak edukacije.

Radnom sastanku i posjetu nazočio je i dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak te je istaknuta izvrsna suradnja škole i županije kao i konkretni budući projekti koje podržava županija npr. energentska obnova škola koja kreće ove godine.

Komentari