Prijevoz srednjoškolaca upitan

"Nema smisla da država plaća bogatima, Štromar je u pretkampanji!" - odgovor je Ministarstva

Objavljeno: 07.07.2016. 14:17

Zadnja izmjena: 07.07.2016. 14:35

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar s prijedlogom Odluke o sufinanciranju prijevoza stigao je do Ministartva znanosti, obrazovanja i sporta, no umjesto ministra Šustara, dočekao ga je njegov pomoćnik Stipe Mamić.

– Malo je neuobičajeno da župan ili bilo tko drugi u Hrvatskoj požuruje donošenje odluke za koju još nije vrijeme da se donese. Evidentno je da je počela pretkampanja i neuobičajeno je da politička stranka organizira prosvjed. Vodit ćemo brigu o tome da taj model bude pravedan. Prema mojem mišljenju, a i mišljenju mnogih kolega iz Ministarstva i Vlade, nema smisla da država plaća onima koji su stvarno bogati. – rekao je  pomoćnik ministra Stipe Mamić.

Istaknuo je i Mamić kako stopostotno sufinanciranje i dalje ostaje pravo onih koji primaju minimalnu zajamčenu naknadu, a za ostale, one za koje je iznosila 75 %, prelazi se na novi model, koji će Vladi uputiti već sljedeći tjedan.

– U Vladinoj odluci definirani su limiti cijena koje sufinancira Vlada. No Županija je ta koja može stvoriti tržišnu utakmicu kako bi se cijene vratile u normalu. – dodao je pomoćnik ministra, apeliravši na župana Štromara da vodi brigu o tome prilikom dodjeljivanja koncesije.

Na dodatno pitanje vezano uz imenovanje nove radne skupine vezane uz kurikularnu reformu pomoćnik nije htio odgovoriti: – Ne, to nije tema današnje presice.

Komentari