nastavlja se s prikupljanjem

Porez na nekretnine se odgađa - ali i dalje trebate poslati podatke o svojoj nekretnini

Objavljeno: 31.08.2017. 09:27

Zadnja izmjena: 31.08.2017. 09:28

Foto: Arhiva

Ovih ste par mjeseci dobivali pozive da zbog uvođenja poreza na nekretnine svojim općinama i gradovima na posebnim obrascima dostavite podatke o svojim kućama i stanovima.

No, kao što znate, porez na nekretnine je odgođen, ali - kako se može pročitati na web stranicama nekih općina i gradova - vaš trud nije bio uzalud.

Bit će još obrazaca

Suhoparnim rječnikom kazano, podaci o nekretninama i njihovim vlasnicima/korisnicama koji su prikupljeni temeljem upitnika/obrazaca koje su općine i gradovi u proteklom razdoblju dostavljali vlasnicima nekretnina na svom području, koristit će jedinicama lokalne samouprave za naplatu javnih davanja koja su u njihovoj nadležnosti.

Općine i gradovi imaju zastarjele baze podataka i potrebno je ažurirati ih - pa će se obrazac kojega ste poslali koristiti, ako niste shvatili, za to da vam se točnije naplati komunalna naknada. A vjerojatno će vas razveseliti i ono što se može pročitati između redova - još će biti ovakvih prikupljanja podataka, ispunjavat ćete još obrazaca. A porezi na nekretnine samo su odgođeni.

Komentari